Zo betaal je niet teveel aan een sportschoolabonnement

Vele Nederlanders betalen maandelijks veel geld voor een sportschoolabonnement dat ze niet gebruiken. Dat kan anders, met deze tips betaal je niet teveel!

Teveel betalen voor een sportschoolabonnement

Wanneer betaal je teveel voor een sportschoolabonnement? Het antwoord op deze vraag luidt vaak: als je niet gebruik maakt van waar je voor betaalt. Helaas komt het vaak voor dat mensen in januari met de goede voornemens een abonnement afsluiten dat ze niet gebruiken, of een veel te groot abonnement hebben terwijl ze helemaal niet toekomen aan de onbeperkte lessen in de sportschool. Om toch klaar te zijn voor bikini seizoen zonder dat het je de hoofdprijs kost, zetten we enkele tips voor je op een rij!

Tips om niet teveel te betalen

Deze tips helpen je aan een betaalbaar abonnement op de sportschool!

– Vergelijk
Door de prijzen en abonnementen van verschillende sportscholen te vergelijken, weet je zeker dat je een goede deal maakt. Stunten met lage prijzen betekent namelijk niet dat je het meest voordelige abonnement te pakken hebt. Bekijk of de sportschool aan jouw wensen voldoet (lessen inbegrepen, sauna, sportmassage, yogalessen, enzovoorts) en kies de sportschool met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

– Begeleid sporten
Om veel te halen uit je sportschoolabonnement, kan begeleiding vaak geen kwaad. Zeker als je weinig ervaring hebt of graag naar een specifiek doel wilt toewerken is begeleiding waardevol. En bij sommige sportscholen hoef je daar niet extra voor te betalen.

– Kijk of je kunt opschorten
Iedereen heeft wel eens even een tijd dat sporten er niet van komt, denk aan een zwangerschap, een blessure of het maken van een reis. Bekijk of er de mogelijkheid is om je abonnement op te schorten zodat je niet teveel betaald.

– Waar zit je aan vast?
Bij sommige sportscholen ben je verplicht direct een jaar een abonnement te nemen (vaak tegen een lagere prijs) maar laat je niet foppen. Je kunt maar beter nergens aan vast zitten, om geld te besparen als sporten er toch niet van komt. Lees dus goed de kleine lettertjes en bekijk de eenmalige kosten.

– Bekijk de alternatieven
Blijk jij toch niet zo’n sportschoolfanaat? Er zijn meer manieren om fit te worden. Wat dacht je van (online) yogalessen of een outdoor bootcamp training? Dit soort sporten/abonnementen zijn vaak goedkoper en voor sommigen een betere keuze. Ga dus bij jezelf te rade wat voor jouw een prettige manier is om fit te worden en besteed je geld niet aan onnodig dure sportschoolabonnementen!
Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je je goed voelt in de sportschool waar je gaat sporten. Voel je dus niet bezwaard en ga ‘proefsporten’ bij verschillende sportscholen of neem een proefles, voordat je je vastlegt. Zo maak je gegarandeerd de meest voordelige keuze en betaal je niet teveel voor je sportschoolabonnement!

Heb jij nog goede tips om geld te besparen op de sportschool?