Een goedkope energieleverancier vinden

Hoe doe je dat, een goedkope energieleverancier vinden? In dit artikel enkele tips zodat jij kunt besparen op je energierekening dit jaar!

Een goedkope energieleverancier vinden, is dat moeilijk?

Je energierekening is een groot deel van je budget en de kosten ervan komen maandelijks terug. Natuurlijk kun je zuinig zijn in je verbruik, maar wist je dat het vaak veel meer oplevert om over te stappen op een goedkope energieleverancier? Sommige mensen zijn bang dat veel werk kost om uit te zoeken wat de goedkoopste energieleverancier en bovendien zijn ze ervan overtuigd dat overstappen veel tijd en moeite kost. Echter is op tijd overstappen niet lastig en levert het enorm veel op! In dit artikel tips over waar je op moet letten en hoe je het snelste de goedkoopste energieleverancier kunt vinden!

Tips bij het vinden van een goedkope energieleverancier

Met deze tips kun je nagaan wat jouw behoeften zijn en welke energieleverancier je het beste kunt kiezen in jouw persoonlijke situatie. Immers heeft iedereen een ander verbruik en hebben energieleveranciers steeds nieuwe deals en contracten. Let ook op de leverings- of servicekosten. Het is dus niet nuttig om uit te gaan van een maandbedrag, aangezien dit op verschillende punten kan verschillen.

Waar vind je een goedkope energieleverancier?

Om een goede energielevernacier te vinden hoef je niet alle aanbieders na te bellen, hun website door te spitten of de kleine lettertjes te lezen. We leven in het digitale tijdperk en het is gemakkelijker dan ooit om snel te vergelijken door middel van vergelijkingswebsites. Op deze websites worden de verschillende energieleveranciers voor je op een rijtje gezet en kun je informatie vinden over actuele aanbiedingen. Een website waar je bijvoorbeeld onafhankelijke informatie kunt vinden is gaslicht.com.

Ga na hoeveel jij verbruikt

Natuurlijk is een goede vergelijking via een vergelijkingswebsite alleen mogelijk als jij actuele informatie hebt over jouw verbruik. Ga dus na hoeveel elektriciteit en gas jij in een jaar verbruikt om te ontdekken wat in jouw situatie het best passende energiecontract is. Bereken je besparing door het verschil in tarief te vermenigvuldigen met je eigen verbruik. Zo weet je snel hoe winstgevend het is om over te stappen naar een andere leverancier.

Houd rekening met andere kosten bij het vinden van een goedkope energieleverancier

Houd er rekening mee dat een leverancier soms een interessant tarief hanteert, maar dat betekent soms ook dat er sprake is van extra service- of leveringskosten. Probeer dus goed in de gaten te houden wat de totale kosten zijn, zodat je niet uiteindelijk duurder uit bent dan verwacht. Trap niet in marketingacties zoals gratis producten bij een abonnement, vaak ben je duurder uit. Cashbacks kunnen soms wel een goede optie zijn, als je een laag verbruik hebt zeker.

Let op de looptijd

Daarnaast is een laatste punt om rekening mee te houden de looptijd van deze contracten. Vaak wordt er als argument aangevoerd dat het onzeker is wat de tarieven zullen gaan doen. Echter valt de schommeling in de prijzen over het algemeen heel erg mee. Bovendien kun je tegen het einde van je contract ook weer kiezen om over te stappen. Je hoeft jezelf dus niet vast te leggen op die manier. Wel moet je vaak een jaarcontract afsluiten om gebruik te kunnen maken van een voordelig tarief of een instapactie.

Kortom, het loont om je te verdiepen in de mogelijkheden. Met een goedkope energieleverancier bespaar jij al snel tientallen euro’s per jaar!