Tips voor een budget vakantie

Wil jij genieten van een goedkope vakantie zonder zorgen? Met deze tips voor een budget vakantie kun je extra genieten deze zomer!

Tips voor een budget vakantie

Vrijwel iedereen vindt het leuk om minstens één keer per jaar op vakantie te gaan. Misschien een vakantie naar een tropisch land of misschien in eigen land. Het enige nadeel? Vakanties kosten vaak enorm veel geld. Dat geldt zeker als je op vakantie zeker graag uit eten gaat of gebruik maakt van allerlei speciale toeristenattracties. Hoe je geld kunt besparen tijdens je volgende vakantie? Deze 10 tips helpen je daarbij!

Plan een goedkope vakantie met deze 10 tips voor een budget vakantie!

Hieronder delen wij de 10 beste tips voor een goedkoper vakantie.

1. Bereken je budget
Wat een enorm verschil kan maken, is vooraf een budget bepalen voor de vakantie. Hoeveel heb je te besteden of hoeveel ben je van plan uit te geven tijdens deze vakantie? Je kunt er op die manier alvast rekening mee houden en kiezen voor een bestemming die past binnen je budget, zodat je voldoende geld overhoudt om uit te geven op de plaats van bestemming.

2. Boek slim
Wist je dat het voor het boeken van een vliegticket en accommodatie uitmaakt wanneer je boekt? Niet alleen zijn er van tijd tot tijd speciale acties, ook is boeken in het weekend altijd vrijwel duurder. De beste dagen om te boeken zijn dinsdag of woensdag. Bekijk ook niet te vaak dezelfde vlucht, want in verband met cookies lopen de prijzen dan vaak op. En boek altijd op de website van de vliegmaatschappij of de accommodatie zelf, in plaats van via een reisbureau. Scheelt zo enorm veel geld!

3. Buiten het seizoen
Heb je de kans om buiten het seizoen te reizen? Je kunt dan al snel veel geld besparen! Niet alleen op accommodatie, maar ook op reizen en verschillende activiteiten ter plekke. Bovendien is het een stuk meer ontspannen om bezienswaardigheden te bekijken zonder al die mensenmassa’s!

4. Kies een minder populaire bestemming
Kies eens een minder standaard vakantiebestemming. Niet alleen bespaar je geld, je vermijd ook drukte en ziet nieuwe plekken!

5. Welk vervoersmiddel
Vergelijk objectief wat de beste optie is om af te reizen naar de vakantiebestemming. Soms lijkt de auto goedkoper dan het vliegtuig, maar met alle extra kosten (tol, benzine) kan het uiteindelijk toch met het vliegtuig goedkoper uitpakken. Neem ook de reistijd in overweging.

6. Last minute aanbiedingen
Het kan ook een optie zijn om van te voren niets te boeken, en te profiteren van last minute kortingsacties. Houd er wel rekening mee dat je misschien niet uitkomt waar je graag heen had gewild of genoegen moet nemen met een accommodatie die minder ideaal is.

7. Doe vooraf vakantieaankopen
Een zonnebril, bikini en zonnebrand zijn onmisbaar als je afreist naar een zonnig land. Zorg ervoor dat je ze van te voren aanschaft, want ter plekke kosten deze accessoires vaak het driedubbele.

8. Laat je verzekeren
Een goede reisverzekering kan een hoop kosten besparen. Wanneer je je bagage kwijtraakt bijvoorbeeld, of als je camera van de klif laat vallen. Vergelijk verschillende aanbieders voor de beste dekking tegen de laagste prijs. Houd ook rekening met eventueel eigen risico.

9. Zet je abonnementen stop
Heb je abonnementen, zoals een sportschoolabonnement of een abonnement op de krant? Denk ook aan een groente of fruitpakket. Bekijk of je deze abonnementen tijdelijk kan stopzetten wanneer je op vakantie gaat, om kosten te besparen.

10. Kijk en vergelijk
Vergelijk verschillende aanbieders: vliegmaatschappijen, autoverhuurbedrijven, accommodaties. Zo koop je tegen de scherpste prijs!

Heb jij nog tips voor een budget vakantie?