Besparen op je energierekening

Vraag jij je af of besparen op je energie rekening mogelijk is? In dit artikel vind je nuttige tips om je op weg te helpen!

Besparen op je energierekening

Voor de meeste mensen geldt dat besparen op de energierekening niet iets is waar ze zich graag in verdiepen. Het is wel zo makkelijk om bij dezelfde leverancier te blijven en hoeveel levert het nu echt op? Echter is er meer te halen dan je denkt en kan het lonen om te besparen op je energierekening. Het is immers een maandelijks terugkerende kostenpost. In dit artikel enkele tips om je aan het denken te zetten.

Zoek uit hoe je ervoor staat

De eerste stap om te kunnen besparen op je energierekening is door uit te zoeken hoe je er op dit moment voorstaat. Wat heb je voor contract, bij welke aanbieder en hoeveel ben je kwijt voor jouw verbruik? Online kun je vaak vergelijkingswebsites vinden die het gemakkelijker maken om te kiezen, zodat je snel een voordelige leverancier kunt vinden.

Ieder jaar overstappen voor geld besparen op je energierekening

Het lijkt veel moeite, maar via speciale websites kun je ieder jaar opnieuw profiteren van een actie door over te stappen naar een nieuwe leverancier. In principe hanteren zij namelijk dezelfde prijzen, maar om meer klanten te werven doen zij vaak aan instapkortingen en speciale acties. Eis is wel vaak dat je minimaal een jaar klant blijft, maar daarna ben je weer vrij om in te haken op een andere interessante deal.

Geld besparen op je energierekening met groene stroom

Als jij je portemonnee én het milieu belangrijk vindt, is er bovendien de mogelijkheid om (voordelig) voor groene stroom te kiezen. De meeste energieleveranciers bieden al (een vorm van) wind- en zonne-energie aan, en dat hoeft vaak niet duurder te zijn. Online kun je snel checken of jij groene of grijze stroom afneemt. En wil je een stapje verder? Bij sommige energieleveranciers is het nu zelfs mogelijk om je eigen zonnepanelen te kopen in een zonnepaneelveld in Nederland. Zo kun je profiteren van je zelf opgewekte stroom (en lage maandlasten!) zonder dat deze op je dak geplaatst hoeven te worden. Voordelig én groen.

Besparen op je energierekening door zuinig te zijn

En natuurlijk, minstens net zo belangrijk, ga bewust om met je energie. Is het echt nodig om je verwarming een graadje hoger te zetten, of kun je wellicht beter een trui aantrekken? Douchen hoeft niet een half uur lang en er zijn duizenden manieren om water te besparen. Wat doe jij al? Je bent op deze manier niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door zuinig te zijn kun je namelijk gemakkelijk geld besparen op je energierekening en dat kost relatief weinig moeite!

Welke van deze tips klinken voor jou aantrekkelijk? Kun jij nog geld besparen op je energierekening?