Impulsaankopen in de supermarkt voorkomen

In dit artikel vind je een aantal nuttige tips om impulsaankopen in de supermarkt te voorkomen. Trap jij ook wel eens in slimme marketingtrucs?

Impulsaankopen in de supermarkt

De meeste mensen zullen het wel herkennen: wanneer je boodschappen doet, laadt je vaak allerlei producten in die je eigenlijk niet van plan was te kopen. Misschien omdat je er trek in hebt, de aanbieding erg aantrekkelijk is of omdat je afgeleid raakte van waarvoor je eigenlijk kwam. Het is natuurlijk geen ramp om soms wat impulsaankopen te doen, maar wel kan het vervelend zijn als je een budget hebt en vervolgens thuiskomt met allerlei spullen die je niet nodig hebt. Om niet langer te vallen voor marketingtrucs, deze vijf handige tips!

Vijf tips om impulsaankopen in de supermarkt te voorkomen!

De tips om impulsaankopen te voorkomen zijn eigenlijk vrij gemakkelijk. We nemen ze één voor één door:

– Maak een boodschappenlijst
Een boodschappenlijst maken helpt je om je te focussen op waarvoor je kwam, zorgt ervoor dat je niets vergeet en houdt het overzichtelijk. Zo hebben de afleidingen in de supermarkt geen invloed meer!

– Bestel online
Je ziet steeds vaker dat je online spullen, maar ook je boodschappen kunt bestellen. Zo worden je boodschappen niet alleen voor de deur afgeleverd en kost dit je geen moeite, ook kom je niet in de verleiding om dingen te kopen die je niet nodig hebt!

– Betaal contant
Door alleen contant geld mee te nemen als je boodschappen gaat doen, ben je verplicht om je aan je budget te houden. Het kan een handige stok achter de deur zijn voor degenen die moeite hebben om impulsaankopen in de supermarkt te weerstaan.
– Doe boodschappen met een goede timing
Boodschappen doen als je moe bent of honger hebt, werken impulsaankopen in de supermarkt in de hand. Zorg er dus voor dat je gaat op een tijdstip dat voor jou prettig is, als je uitgeslapen bent en hebt gegeten. Zo weersta je gemakkelijk alle verleidingen!

-Beloon jezelf
Als het je lukt om af en toe impulsaankopen in de supermarkt te vermijden, dan kun je jezelf daar zeker voor belonen. Het is zaak om te bekijken waar jij blij van wordt en wat voor jou voelt als een passende beloning!

Met bovenstaande tips zal het weerstaan van impulsaankopen in de supermarkt zeker lukken! Wat zijn jouw ervaringen met verleidingen en marketingtrucs? Ben je je ervan bewust?