Wil je geld besparen op telefoonkosten? Het kan!

Wil jij besparen op telefoonkosten? Telefoonkosten kunnen maandelijks behoorlijk oplopen en daarom komen deze tips van pas!

Geld besparen op telefoonkosteAn

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om in het bezit te zijn van een telefoonabonnement plus smartphone. De kosten vallen vaak hoog uit en een abonnement betekent wel dat je vaak één of zelfs twee jaar vast zit. Omdat het voor velen interessant is om een telefoon bij het abonnement te nemen, bestaan telefoonkosten vaak uit een bundel en het afbetalen van de smartphone. En dit is natuurlijk vaak duurder dan wanneer je de smartphone in één keer zou afbetalen in combinatie met een sim-only abonnement. In dit artikel vijf handige tips voor geld besparen op telefoonkosten!

Geld besparen op telefoonkosten en koop een ouder model

Het kopen van een ouder model telefoon helpt je om geld te besparen op telefoonkosten. Er komt ieder jaar wel een nieuwer model op de markt, maar zijn de extra’s van deze telefoon echt noodzakelijk? Je kunt vaak honderden euro’s besparen door voor een ouder model te kiezen!

Geld besparen op telefoonkosten met het juiste abonnement

Deze tip ligt nogal voor de hand, maar het is natuurlijk zonde als jij een heel groot abonnement hebt en daar geen gebruik van maakt. Je betaalt dan teveel voor wat je nodig hebt. Omgekeerd geldt hetzelfde: als jij een te klein abonnement hebt en iedere maand over je belbundel heen gaat, kunnen die extra minuten hoog in de kosten kopen. Kortom: kies een abonnement dat bij je past. Bekijk de verhouding belminuten/sms/internet en zorg dat je bundel niet te groot of te klein is om kosten te besparen op je telefoonabonnement.

Geld besparen op telefoonkosten met sim only

Zoals hierboven al werd aangegeven is het vaak vele malen goedkoper om te kiezen voor sim only. Een abonnement inclusief telefoon is namelijk vaak veel duurder dan het los aanschaffen van een telefoon. Als je telefoon dus nog goed is, of je kunt tweedehands een goede telefoon vinden, kies dan voor sim only.

Geld besparen op telefoonkosten en bellen via internet

Bellen is tegenwoordig eigenlijk al ouderwets. Wist je namelijk dat je ook over internet kunt bellen met Whatsapp of Skype? Veel mensen hebben een onbeperkte internetbundel, waardoor je dus nooit over je bundel heen kunt gaan door teveel te bellen. Zeker in het buitenland bellen over de wifi kan een hoop telefoonkosten besparen!

Geld besparen op telefoonkosten door aanbieders te vergelijken

Tot slot is het natuurlijk handig om eens te kijken wat er wordt aangeboden. Welke telefoonaanbieder biedt een goedkoop abonnement (inclusief) telefoon? Het kan vaak enorm schelen om te kiezen voor een budget telefoonaanbieder. Hollandsnieuwe, Tele2 en Ben komen bijvoorbeeld vaak goedkoop uit de test. Het is aan te raden om gebruik te maken van online vergelijkingssites voor het vinden van de beste deal.

Wat zijn jouw beste tips om te besparen op telefoonkosten?