Hoe kun je geld verdienen met je blog? 5 nuttige tips!

Je hoort het steeds vaker: je kunt nu geld verdienen met je blog. Hoe dat precies werkt plus nuttige tips lees je in dit artikel!

Geld verdienen met je blog

Het maakt niet uit of je een foodblog, een beauty blog, fashion blog of mama blog hebt: het is tegenwoordig mogelijk om met bloggen geld te verdienen. Sommige bloggers hebben van bloggen zelfs hun fulltime inkomen gemaakt. Geld verdienen met je blog kan op verschillende manieren. Wij zetten vandaag vier manieren op een rij en helpen je om te beginnen met geld verdienen via je blog!

Vier manieren voor geld verdienen met je blog

Dit zijn de meest voorkomende manieren om geld te verdienen met je blog

– Geld verdienen met advertenties
Een voor de hand liggende methode om geld te verdienen met je blog, is uiteraard door middel van advertenties. Net zoals bij reclames in tijdschriften of op televisie, betalen bedrijven je om op je blog reclame weer te geven. Denk aan een banner, een pop-up of een advertorial (ook wel gesponsorde post genoemd, geschreven door jou of het bedrijf in kwestie).

– Geld verdienen met een affiliate programma
Een andere manier om geld te verdienen met je blog is door midel van affiliate marketing. Dit betekent dat je een partnerschap aangaat met een bedrijf, en jouw lezers doorstuurt naar hun (web)shop bijvoorbeeld. Wanneer jouw lezer iets aankoopt via deze webshop, ontvang jij een percentage van de opbrengsten.

– Geld verdienen via Youtube
Ook via Youtube is er een mogelijkheid om geld te verdienen. Het gaat in dit geval vaak om vlogs of video’s. Als je veel volgers hebt en je video’s veel worden bekeken, kun je hier een leuk zakcentje mee verdienen. Youtube betaalt je namelijk voor hoe vaak een reclameboodschap wordt weergegeven.

– Geld verdienen via een mediabureua
Als blogger is het tevens mogelijk om je in te schrijven bij een mediabureau. Dit bureau zoekt voor jou naar bedrijven die samen willen werken met jou of je blog, in ruil voor een barter of financiële vergoeding. Het scheelt over het algemeen veel onderhandelingen en tijd, maar het is wel belangrijk om kritisch te blijven of een bepaald merk past bij de boodschap die je uitdraagt met je blog.

Hoeveel geld verdienen met je blog?

Hoeveel je kunt verdienen met bloggen is heel erg afhankelijk van de niche en het succes van je blog. Advertenties via Google Adwords leveren bijvoorbeeld niet meer op dan een paar tientjes per maand voor kleine bloggers, maar samenwerkingen met bedrijven kunnen wel oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s per opdracht. Het is daarbij belangrijk dat jouw prijzen in lijn liggen met jouw bereik en de waarde die jij voor een bepaald merk kan gebruiken. Daarbij is het aan te raden om je in te schrijven bij verschillende mediabureaus, zodat je je kans op passende betaalde opdrachten vergroot! Tot slot kun je natuurlijk ook nog overwegen om zelf producten op de markt te brengen en op die manier je blog in te zetten. Denk aan een e-book, workshop, templates of andere grafische producten of een webshop.